AUBERGINE SALAD WITH TAHINI FRAICHE

IMG_8220
Alltså jag älskar grönsaker. Verkligen ÄLSKAR grönsaker, kan gå runt i evigheter på grönsaksavdelningen(mina stackars vänner learned the hard way) och bara rota bland sakerna, pröva nya saker och experimentera. Min kärlek för grönsaker är något som smygit sig fram sen jag slutade med kött men som spårat hur sen jag went full vegan! Att utesluta kött, ägg och mejeriprodukter öppnar upp dörrarna för tusen andra spännande maträtter!

Kan känna så när folk frågar “men saknar du inte kött?” – men saknar inte DU allt det andra man kan äta när man tänker utanför falukorvsramen?!?! Dessutom går det att veganisera nästan allt som man får cravings efter – lax, till exempel. Det enda jag kan komma på nu som blir lite svårt är en riktigt blodig älgbiff, som jag faktiskt utan att skämmas erkänner att jag saknar som fan! Men utvecklingen går framåt och snart kommer även detta problem vara ett minne blott! *positive thinking solves everything*
IMG_8222

IMG_8223
Men för att återgå till grönsaker! Vissa grönsaker älskar man mer än andra. T ex aubergine. Mitt förhållande till aubergine har varit såhär: upptäcker att det är gott – föräter sig på det – är äcklad av det i några månader – upptäcker återigen att det är gott – föräter sig på det. Har haft en ungefär liknande cirkel med avocado, har dock inte riktigt lämnat min äcklade fas där trots att jag gör mitt bästa att älska denna grönsak så som den förtjänar!

Vad min poäng var med allt detta är att det allra bästa jag vet i matväg är faktiskt en riktigt matig sallad! Vet att det är en typisk fördom om veggisar att vi bara äter sallad men what to do när det är så krispigt och gott!! Dock så är ju mina sallader lite roligare än nå isbergssallad, hackade tomater toppat med lite gurka. TILL EXEMPEL DETTA! Spenatsallad med stekt aubergine och tahini som jag numera äter till ca allt. Kommer snart föräta mig på även detta.

IMG_8224

IMG_8226
English: I love vegetables. I mean, LOVE, for real. Some more than others, i e eggplant! In lentil soups, dried to chips, in currys – it even works as a salmon substitute! Most of all I love it fried in a salad <3 Every salad is perfect it you just add some tahini and fried eggplant – I’m sure of it. So here it is – 

 

 

AUBERGINE SALAD WITH TAHINI FRAICHE
Serves 1
A nice heavy salad, perfect with some roasted nuts.
Write a review
Print
Cook Time
30 min
Total Time
30 min
Cook Time
30 min
Total Time
30 min
Ingredients
 1. 1 half aubergine, sliced
 2. 3 dl finely chopped spinach + 1 dl spinach
 3. 2 tbsp lemon juice
 4. 2 dl chopped cabbage
 5. a handful of chopped green kale
 6. 1-2 boiled potatoes
 7. Sunflower seeds for topping
For the tahini fraiche
 1. 2-3 dl Vegan creme fraiche(i e imat fraiche)
 2. 1 garlic clove
 3. 2 tbsp tahini
 4. 1 tbsp nutritional yeast
 5. salt & pepper
Instructions
 1. Chop the potato so it boils faster and put to boil.
 2. Mix together all the ingredients for the sauce and put in the fridge.
 3. Slice the aubergine and fry until its soft, add salt & pepper and put aside.
 4. While the aubergine is in the frying pan, chop the spinach and cabbage. Mix together with some olive oil, lemon and salt + pepper. Let sit in the fridge for a while.
 5. Fry the green kale until soft.
 6. Put everything on a plate with some fresh spinach and top with some sunflower seeds. ENJOY!
moa.guru http://moahedman.nu/
IMG_8227

2 Comments

 1. Mumma vad det ser gott ut!!! Åhh är så sugen på att börja laga veggo när jag kommer hem/ett ställe jag har kök och stannar lite längre på.

  Det är mitt i natten och jag är hungrig. :, (

 2. Prova att vegga stekt röding i grädde om du kan! Näh, där ser du! Mylingen är hemma och därför krubbade vi det igår. Idag är det inte kortärmebyx-väder i Arjeplog kan meddelas, hoppas ni har det varmare. Pusspuss

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2019 moa.guru

Theme by Anders NorenUp ↑

Translate »