ENERGIZING NETTLE TEASå jävla märkligt det är med kroppens sinnen. Vilka minnen man kan få upp, eller vilken bekant känsla man får i hela kroppen av att höra en viss låt eller känna en viss lukt. För mig när jag drack första klunken nässelte på nästan ett år så kastades jag tillbaka till mitt kalla vardagsrum i Barcelona, till vintersolen som kikar in genom fönstret, till de kalla svartvita golvplattorna och min trasiga soffa. Kändes exakt som att gå i tjocksockar från köket till soffan och sätta på morgonspellistan. För en sekund var jag där. Sen kollade jag upp och insåg att jag var i Norge.

Så jävla KONSTIGT det är ändå!!! Men har aldrig druckit nässselte nån annanstans än i Barca(upptäckte detta av en slump när jag fann en påse för 80 cent på carrefour och som ni ju redan vet så är billigt=intressant) och där drack jag det nästan varje dag. KONSTANT. Så förstår ju ändå. Vill nästan inte dricka det nu för är rädd att denna barcakänsla kommer försvinna tids nog och ersättas av norge-associationer istället. Fast vill ändå pga känns så bra i magen!!

Ok detta var inte vad jag tänkte skriva om men det kändes så jävla märkligt den där känslan att jag var tvungen!!! Iallafall, tänkte passa på och tipsa er allehopen medans det fortfarande är sommar att plocka brännässlor! Man kan använda det till massa, att ha i bröd, att koka soppa på eller som jag: torka och dricka som te. Detta avkok är nämligen bra mot ca allt;

det hjälper till när man har PMS och mensvärk(eller är uppsvälld)
det renar blodet,
hjälper matsmältningen
botar förkylningar
är bra mot immunsystemet
är antiinflammatoriskt samt
mildrar urinvägsinfektion och kan även hjälpa till mot blåskatarr!

 Ger även en massa energi och innehåller massa järn, vitaminer och mineraler. Obs på att det är utrensande och urindrivande så drick med måtta!

English: How wierd it is that you can hear a special song and suddenly you get the exakt feeling like you had when you where 15 and listened to it 24/7, or that you can drink a sip of nettletea and remember exactly how it felt to wake up on a sunday morning in ypur barcelona apartment, and walk from the kitchen to the livingroom with knitted slippers on your feet and a cup of tea in your hand. Wierd.

Anyway. What i wanted to tell you about in this post is the benefits of drinking nettle tea:

Helps when you have PMS
Helps with menstrual cramps and bloating
Gives you an energy boost
Strengthens the immune system
Cures a cold
It also helps if you have parasites in the stomach
ETC ETC

The list can be made long but I enjoy it mostly because it helps when your stomach hurts(which mine do quite a lot hehe) and it fills you up with energy! Do try this!
IMG_9788

ENERGYBOOSTING NETTLE TEA
A healthy infusion that boosts the immune system, helps with the digestion and fills you up with energy!
Write a review
Print
Ingredients
  1. 3 tbsp dried nettles
  2. 1 l water
Instructions
  1. Boil the water
  2. Add the nettles and let steep 10 minutes
  3. Strain the tea and drink!
Notes
  1. Avoid if you are pregnant or have issues with blood sugar
moa.guru http://moahedman.nu/

1 Comment

  1. Tjena. Du glömde skriva att nässelte smakar skit! Hoppas allt är väl med er. Snart ska vi på säsongsavslutningen på loppisen i Mellis. Pusspuss

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2019 moa.guru

Theme by Anders NorenUp ↑

Translate »