IMG_7430 IMG_7428 IMG_7323
Har bestämt mig för att lägga upp mer veganpepp på denna blogg eftersom det faktiskt är en av de sakerna som  verkligen är VIKTIGA för mig – veganism står verkligen för vem jag ÄR. Låter konstigt att identifiera sig med hur man äter men för mig(och alla andra veggisar) handlar det ju inte bara om mat utan ett sätt att leva sitt liv på.

Och hur konstigt det än må låta så förändras man av att bli vegan. Det är sant! Jag själv känner mig snällare och mer “ett med naturen” (ok hur mycket sånt här får man skriva innan det blir för mycket… sorry). Sen dag ett som vegan känner jag mer och mer kärlek för denna världen, för alla fina djur och växter som hör ihop och är beroende av varandra, känner till och med ömhet för en liten nyckelpiga på ett löv! Världen är vacker på alla sätt när man ser den för hur den ska vara – not so much när man dagligen stödjer en industri som mördar oskyldiga, vackra och intelligenta djur enbart av vinstintresse. Jag tror stenhårt på att om man börjar tänka efter hur man äter och lever så blir man 1000 ggr lyckligare! 

Därför ska jag nu dra mitt strå till stacken med att istället för att dela vidriga slakteribilder dela med mig av mer godsaker som är både SVINGODA, nyttiga och snälla mot djur o natur o ditt sinne! Och vad är inte mer perfekt för att komma igång en sommardag som detta än GLASS?! 

Jag kommer därför under denna sommar posta VECKANS GLASS en gång i veckan!!! Är utan glassmaskin så dont worry. Det blir inge avancerat gotta. ROPEN SKALLA GLASSPARTY ÅT ALLA!!— ok orimlig  hippiepepp slutar här —-.

English: I have decided to write more about vegan food. Not necessarily about the benefits of a vegan diet(may write about this some time when I get tired of talking about protein to everyone i meet :> JK I already am) but more about the awesome food you can make with few ingredients – food that is both healthy, environmental-friendly but also – and most importantly – delicious! 

I will start with a weekly Ice-cream recipe! I think this is perfect for the summer and I will start with one of my favourites: Bananaicecream with raspberry/liquorice-flavour!IMG_7322

NANAICECREAM WITH RASPBERRY AND LIQUORICE
Write a review
Print
Total Time
10 min
Total Time
10 min
Ingredients
  1. 1 frozen banana
  2. 1 ripe banana
  3. 2 dl frozen raspberries
  4. 1 dl vegan cream (I used oatlys)
  5. 1 tbsp liquorice powder
  6. a pinch of salt
Instructions
  1. Put everything in a blender and mix.
  2. DONE!
moa.guru http://moahedman.nu/
 
IMG_7318
IMG_7329