EN FIN DAG PÅ BYGDØY

VÄLKOMMEN TILL DENNA LJUVA FREDAG!
Jag har snart helg(jobbar ett morgonpass imorrn men det kommer bara flyga iväg!) och snart landar två fina arjeplogsbruttor i oslo för en helg av bus!!! Hoppas på fint väder så vi kan grilla och mysa, kanske åka ut till nån ö och såklart gå ut och dansa. YESSS livet!!! Nä nu ska jag äta lite raw chokladbollar och uppskatta detta ljuva ögonblick 🙂 🙂 

Bifogar lite bilder från en fin utflyktsdag med min Axelito!

IMG_8309
För två veckor sen var ju grabben i stan! Vi hade en fin dag tillsammans som började med att han bjussade på gomat!IMG_8317
Vi skulle åka till Bygdøy men försökte va spontana och hoppade på första bästa buss för att se var den slutar. Ett beslut som man tänker sig ska leda till att man hamnar i ett outforskat paradis med billiga veganburgare, men som tyvärr även kan sluta med att man anländer till detta; IMG_8318 IMG_8319
Vilka vidder! När vi kom fram till slutstationen regnade det dessutom?! 
“vänta på oss!!!” skrek vi till chaffisen och åkte raka vägen tillbaka.IMG_8321
Till Bygdøy där solen sken!!IMG_8324
Här fick vi en perfekt dag som vi hade hoppats på. Det började med att vi frågade den enda människan i närheten om han visste hur kirskål ser ut. Visade sig att vi fått tag i en riktig botaniker som ivrigt berättade om de olika växterna framför oss! Flax 1IMG_8326 IMG_8327 IMG_8331
Här tänkte vi “åh nu skulle vi haft nån som kunde ta nån bild på oss” och frågar första bästa främling.
“tack så mycket det blev jättebra” sa axel för att sedan väsa så fort denne främling var inom hörhåll att “den blev skitful ju..”.

Återigen kollade vi oss omkring och fann rakt framför oss ett kamerateam i full färd med att fota ankor! Frågar dessa om de kan ta en bild och den blir HELT PERFEKT(efter att mannen dirigerat oss om var vi ska stå för att få ultimat ljus)! Flax x 2IMG_8332 IMG_8333
“jadu mosis denna blev svinfin”IMG_8334 IMG_8341 IMG_8344 IMG_8347
Här var det sommar! IMG_8349
Finis.IMG_8357
Plockade maskrosor!IMG_8360
Sen träffade vi några söta norskor som ba “plockar ni nässlor?? vi har också vart ute och plockat idag!” och så visade de oss sin påse med tallskott. Detta är tydligen bra mot väldigt mycket, bl a kan man göra te på det. Bra för pollenallergiker sa flickan! IMG_8362
Påsen börjar fyllas med allt möjligt spännande!IMG_8365
Sen gick vi in på en skogsstig som såg spännande ut och kom fram till detta ULTIMATA fototillfälle!!! Allt detta var så jävla vackert så det såg ut som en tavla! Just som vi nämner att fan vilket ögonblick så seglar det förbi en båt för att hamna perfekt i bild!!!! flax igen!IMG_8367
Kolla ba. som om det vore på film!IMG_8369
Axel lärde mig om denna lilla växt!! Om man t ex bränner sig på en brännässla ska man gnugga sig med denna så försvinner det! Fick detta bevisat för mig när jag brände mig och axel hetsgnuggade med denna på handen min! Smärtan försvann på två röda!!!IMG_8371
plockar granskott. IMG_8380

Plockar tallskott vid paradisbukta!IMG_8381

English: One day me and Axel went to Bygdøy in Oslo. We had a perfect day where we 1)asked the first person available if he knew about ground elder and he turned out to know everything about the plants around us 2)wanted someone to take our picture and found a camerateam. The sun was shining and we picked dandelions, nettles and other goodies!IMG_8387
nöjd med dagens fångstIMG_8389
*stoppar näsan djupt ner i påsen för att bli påmind om sin pollenallergi*

Sedan var det tyvärr dags att säga adjö och nu är han snart påväg till andra sidan jordklotet!!! :'( IMG_8397
lämna mig inte ensam i denna kalla värld, ropar axel och springer sedan efter bussen. Det hela är ett väldigt tårfyllt ögonblickIMG_8399 IMG_8404
Dagens fynd!! Ska göra infusion av detta.IMG_8415
Efter en sådan dag känns det lämpligt att äta lite kålsallad med nässlor och maskrosblad!IMG_8416
mmmm!!!!! 

1 Comment

  1. Hur kan du göra på detta viset? En sådan fin och vacker berättelse. Som sedan slutar i ett hemst avsked som till och med gav mig tårar!
    Det. Får. Bara. Vara. Lyckliga. Slut!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2019 moa.guru

Theme by Anders NorenUp ↑

Translate »